AJANKOHTAISTA

20-08-2023, 15:26

Kesä on taittumassa syksyn puolelle ja MQ-klubin syyskauden toiminta on jälleen käynnistymässä. Kevätkaudella olemme viettäneet mielenkiintoisia klubi-iltoja sekä etä- että lähitapaamisten merkeissä. Samalla linjalla on tarkoitus jatkaa syyskaudella.

Haluamme myös kehittää klubin toimintaa niin, että se palvelisi mahdollisimman hyvin kaikkia jäseniämme. Tätä varten haluaisimme tietää juuri Sinun toiveitasi ja odotuksiasi.

Ohessa on linkki pienimuotoiseen jäsenkyselyyn. Olethan ystävällinen ja vastaat siihen viimeistään keskiviikkona 23.8. – aikaa menee vain muutama minuutti. Kiitämme lämpimästi!

Jäsenkyselyn linkki: https://forms.office.com/e/y0TJr50J0T

Kts. syksyn ohjelma tästä


15-01-2023, 10:15

Hyvää uutta vuotta 2023!

MQ-vuotemme alkaa mielenkiintoisesti:

Tammikuun klubitapaaminen toteutuu teemalla:

OPERATIIVISESTI ERINOMAINEN ORGANISAATIO

Uusi aika: Torstai 26.1.2023, kello 16.45 - 19.00.

Etäosallistujat liittyvät teamsilla, linkki erikseen

Paikka: Helsingin keskustakirjasto OODI, Ryhmätila 3

Tapaamisen alustajiksi ovat lupautuneet MQ Risto Lintula ja Juhani Vuola, Nordic Process Improvement Oy:stä (NPI). - Risto ja Juhani alustavat aihepiiristä, haastavat osallistujat keskusteluun ja fasilitoivat tiiviitä ryhmätöitä, joissa tiivistämme yhteistä osaamistamme jatkokäyttöön.

 


30-05-2022, 15:17

MQ-klubi järjestää yhdessä Laatukeskuksen ja Laurean kanssa oheisen kesätapahtuman. Osallistuminen paikan päällä Leppävaarassa, myös etänä on mahdollista olla mukana. Oheinen liite sisältää kutsun, ohjelman ja ilmoittautumislinkin (https://uutiskirje.laatukeskus.fi/archive/show/1225272).

Tilaisuuden hahmottaminen alkoi viime vuoden puolella. Totesimme, että koronan jälkeen kesällä on paljon piilevää tarvetta taas kokoontua, isommalla ryhmällä tavata toisiamme. Kutsuttuja ovat järjestävien organisaatioitten jäsenet, siis MQ-klubilaisten lisäksi Laatukeskuksen laatupäällikkökurssin sekä Laurean riskikoulutuksen käyneet. Tilaisuus on kutsutuille veloitukseton.

Seminaarissa pohdimme, miten suuret mullistukset ”sotkevat” lineaarisen kehityksen toimintamallit vaikuttaen radikaalisti laatukäsitteeseenkin. Koronan lisäksi Ukrainan sota muuttaa laajasti toimintaympäristöämme. Digikehitys on voimakasta. Turvallisuus on uhattuna, ruoka ja energia kallistuvat, organisoituminen uusille hyvinvointialueille ei ole helppoa. – Riskit ovat valtaisia.

Selviämmekö laatuammattilaisina muutospaineista itse ja miten autamme organisaatioitamme selviytymään näistä haasteista? Millaisia laatuvaateita rajut toimintaympäristön muutokset tuotteillemme ja toimintatavoillemme tuo? Miten hallita riskit? Mitä tehdä?

Tervetuloa!

Lisätietoa: klubisihteeri Petri Sipilä (puh 045-6708810) petri.sipila@verkostokonsultit.fi

 

Katso ohjelma


09-03-2022, 15:41

Hyvät MQ-klubilaiset, laadun ja jatkuvan kehittämisen kollegat,

Uusi kausi on alkanut ja katse kohdistuu tulevaisuuteen. Maailman tilanne on haastava, pandemian aiheuttamat muutokset yhteisöllisyyden ja työn uusien tapojen etsimisessä ovat saaneet turvallisuuspoliittiset haastavat raamit. Osaamistamme, verkostojamme ja ratkaisukeskeisyyttämme tarvitaan entistäkin enemmän kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.

Klubin toiminnassa tämä tarkoittaa yhteistyön vahvistamista esimerkiksi Laatuyhdistyksen kanssa, monimuotoisten klubitapahtumien järjestämistä ja tiedon jakamista. Tavoitteemme on oppia ”mokista” ja onnistumisista – kaikkea ei tarvitse kokea itse kantapään kautta. Uusia aiheita tapahtumille otamme mielellämme vastaan – tervetuloa aktiiviseen vaikuttamiseen!

Etäaikana valtakunnallinen osallistuminen vahvistui – nyt uutena hybridiaikana voimme lisätä tähän kohtaamisia – vaikkapa yksi joukko voi olla Tampereella, toinen Helsingissä ja kolmas Turussa, jos sieltä hybridinä toteutettua tilaisuutta isännöidään. Pyrimme luomaan osallistumismahdollisuudet helposti kaikille jäsenille.

Klubin uudessa hallituksessa on mukana Ulla Bogdanoff, Tarja Grönholm (vpj), Anna-Mari Juutinen, Hanne Laitinen, Katja Toivonen ja Katriina Schrey-Niemenmaa (pj). Lisäksi Petri Sipilä toimii edelleen klubin sihteerinä ja Toni Nummi rahastonhoitajana.

Aurinkoista ja aktiivista kevättä toivotellen!

Katriina

MQ-klubin hallituksen pj


27-01-2022, 16:49

MQ-klubin vuosikokous pidetään taas Teams-kokouksena maanantaina 7.2.2022 klo 16.30 alkaen.

Vuosikokouksen jälkeen pidetään Teamsillä klo 17.30 alkaen vuosikokousseminaari, jossa Laatukeskuksen vanhempi asiantuntija Maija Vaismaa alustaa aiheen: ”Quality 4.0 - mitä se on ja mikä muuttuu?” Kyse siis on laatujohtamisen uusista tuulista ja mitä ne edellyttävät tulevaisuuden laatujohtajilta ja laatujohtamiselta. - Millä eväillä pärjätään ja kehitytään?

Osallistua voi luonnollisesti myös vain jompaankumpaan osioon. Vuosikokousmateriaalit lähetetään varsinaiseen kokoukseen ilmoittautuneille ennen kokousta ja sittenhän ne kokouksen jälkeen päätyvät pöytäkirjan kera aineistopankkiimme.

Ilmoittautumiset viimeistään KE 2.2.2022 spostilla allekirjoittaneelle osoitteella petri.sipila@verkostokonsultit.fi .

Mukaan tieto, osallistuuko kokonaisuuteen vai vain jompaankumpaan osioon.

Tervetuloa! 

 


22-12-2021, 19:30

Iloista Joulun Laatuaikaa Kaikille MQ-ammattilaisille!

Joulukukka 

  

PS. Varatkaapa kalentereistanne
MA 7.2.2022 illansuu MQ-vuosikokoukseen.

Vuosikokousta edeltää
Maija Vaismaan (Laatukeskus) alustus ja keskustelu aiheesta:
”Quality 4.0 - mitä se on ja mikä muuttuu?”


17-09-2021, 19:01

Haemme osallistuvilla menetelmillä uutta toimintatapaa  ”MQ-klubi 2.0” etäyhteyksin ja -menetelmin. - Korona muutti maailmaa, meidänkin on syytä päivittää toimintamalliamme.

Aika:                 Maanantaina 27.9.2021 klo 17.00-18.30               

Paikka:             Teams-kokouksena

Aihe:                 ”MQ-klubi 2.0 – uusi toimintamallimme”      

Fasilitaattori:   Tarja Grönholm, VERO           

Tulemme työskentelemään koko ajan Teamsin ja Teams Breakout Rooms -työkaluin (kts. https://www.youtube.com/watch?v=DMfsilBhW7A) sekä Microsoftin jaettuja tiedostoja hyödyntäen. Mukana on myös Innotiimin Ryhmämessut -ajattelua. – Tässä oiva mahdollisuus itsekin oppia nämä menetelmät.

Ilmoittautumiset viikon kuluessa eli viimeistään keskiviikkona 22.9.2021 sihteerille petri.sipila@verkostokonsultit.fi, jotta Teams-linkit ja työryhmähuoneitten jaot saadaan sovittua ja toimitettua osallistujille.

Tervetuloa linjoille!


21-06-2021, 03:24

Kauan odotettu kesä on vihdoin Suomessa! Ennen kuin  suuntaamme kesän viettoon tahoillemme, kerron teille muutamia ajankohtaisia asioita MQ-klubin toimintaan liittyen. 
 
Tänä keväänä meillä on ollut upeita esityksiä klubi-illoissa. Jos et päässyt paikalle tai haluat vielä muistella kuulemaasi/näkemääsi, suosittelen käymään MQ-klubin aineistopankissa vilkaisemassa sinne tallennettuja tiedostoja esityksiin liittyen. 
 
Syksyllä jatkamme klubi-iltoja ja luvassa on lisää todella mielenkiintoisia esityksiä! Laittakaa kalentereihinne merkinnät kuukauden viimeisille maanantai-illoille syyskuusta eteenpäin. 
 
Kesällä on pidetty perinteisesti kesäsenssit  viime vuoden poikkeusta lukuun ottamatta. Myös emerituskokous on useina vuosina sijoittunut kesään. Koronatilanteen vuoksi hallitus päätti viime viikon kokouksessaan jättää vielä tältä kesältä kummankin edellä mainitun tilaisuuden pitämättä ja suunnata katseen sen sijaan syksyyn. Alustavien ajatusten mukaisesti tulemme pitämään yhdistetyn kesäsenssit-emerituskokouksen hybridimallilla loka-marraskuussa, osallistuminen mahdollistetaan siis sekä etänä että lähitapaamisena. Tämä kaikki siis, jos koronatilanne sen sallii. Jos korona pääsee taasen valloilleen syksyn tullen, muutetaan tilaisuus tilanteen mukaisesti pelkästään etänä tapahtuvaksi. Sitä ennen nautitaan kesästä ja mahdollisimman koronavapaasta elämästä!
 
MQ-klubin hallituksen puolesta toivotan kaikille teille aurinkoista ja rentouttavaa kesää!
 

Ystävällisin terveisin
Virpi Kemi
MQ-klubin hallituksen pj. 
 


10-04-2021, 04:19

Olemme onnistuneesti selviytyneet edellisestä täysin erilaisesta vuodesta.  Maaliskuussa etänä toteutettu vuosikokous (29.3.2021) valitsi MQ-klubin nykyisen hallituksen poikkeuksellisesti ylimääräiselle kaudelle. Ensi vuoden alussa erovuorossa hallituksesta tulevat olemaan minun lisäksi Hanne Laitinen ja Elina Mäkinen.  Vuosikokous valitsi allekirjoittaneen MQ-klubin hallituksen puheenjohtajaksi ja Hanne Laitinen, Elina Mäkinen, Heli Paalamo, Katriina Schrey-Niemenmaa ja Katja Toivonen jatkavat hallituksessa vanhoina jäseninä. Hallitus järjestäytyi heti vuosikokouksen jälkeen ja sopi vastuiden jaosta seuraavasti: varapuheenjohtajana jatkaa Katriina Schrey-Niemenmaa ja rahastonhoitajana Toni Nummi. Yhdistyksen sihteerin tehtävässä toimii Petri Sipilä.

Hallitus on sopinut jo etänä toteutettavat klubi-illat huhti- ja toukokuulle. Syksyllä toteuttavista klubi-illoista hallitus päättää kevään kokouksissaan. Tällä hetkellä seuraamme koronatilanteen kehittymistä ennen kuin päätämme MQ-klubin mahdollisesti lähitapaamisina toteuttavista tilaisuuksista tälle vuodelle. Se voidaan jo kuitenkin ennustaa, että perinteisesti kesäkuussa järjestetyt kesäsenssit siirtyvät myöhemmäksi. Toiveissa olisi päästä tapaamaan kasvokkain, kun koronatilanne mahdollistaa sen.

Vuosi 2020 osoitti, että etäyhteyksillä toteutetut tilaisuudet ovat toimiva ratkaisu nykytilanteeseen ja klubin toiminnan jatkoon.  Etäyhteyksiä seminaareista ja klubi-illoista jatketaan aktiivisesti siis edelleen. Tällä hetkellä muistisääntönä on, että klubi-illat toteutetaan kuukauden viimeisenä maanantaina.

Toivotan MQ-klubin jäsenistölle aurinkoista kevättä ja mahdollisimman koronavapaan kesän odotusta!

 

Ystävällisin terveisin,

Virpi Kemi

MQ klubin hallituksen puheenjohtaja

email: virpike150@gmail.com

puh. 0408410364


17-12-2020, 16:20

Joulun Odotusta  MQ-klubilaiset!


Kuluva toimintavuosi on ollut hyvin poikkeuksellinen pandemiasta johtuen. Kaikki jumittui maaliskuussa. Klubissa melko pian havahduimme tilanteeseen ja siirryimme Teamsin avulla verkkoon kesäkuussa. Kaikkiaan verkossa pidettyjä MQ-klubin tilaisuuksia on kertynyt 5 ja osallistuminenkin näihin on ollut kohtuullisen runsasta. Ilahduttavaa on ollut Pääkaupunkiseudun ulkopuolinen aktiivisuus, mikä antaa uskoa verkon yli toteutuksiin ainakin osittain myös jatkossa.


(c)2023, All Rights Reserved
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän